Kuzey Marmara Otoyolu geleceğe nefes için 5 bin fidanı daha toprakla buluşturdu



Akıllı ulaşım sistemlerinin Türkiye’deki öncüsü Kuzey Marmara Otoyolu (KMO), 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliği kapsamında Türkiye Yüzyılına Nefes olacak 5 bin fidanı daha toprakla buluşturdu.

Kuzey Marmara Otoyolu Adapazarı Bakım İşletme Merkezi’nde gerçekleşen fidan dikim töreninde söz alan KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, 2018 yılından bugüne dek İstanbul, Kocaeli ve Sakarya illerinde 40’ın üzerinde farklı bitki türünü içeren yaklaşık 5 milyon fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu yıl ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ temasıyla gerçekleşen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Kuzey Marmara Otoyolu geleceğe nefes için 5 bin fidan bağışladı. KMO Adapazarı Bakım İşletme Merkezi’nde gerçekleşen fidan dikim töreni Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Uluğtekin: “KMO olarak hedefimiz 6 milyon fidan”

Kuzey Marmara Otoyolu güzergahındaki İstanbul, Kocaeli ve Sakarya illerinde 2018 yılındna beri her yıl ortalama 1 milyon fidan diktiklerine dikkat çeken KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, “ Türkiye’nin akıllı ulaşım sistemlerindeki öncüsü olarak, 415 kilometrelik otoyol koridorumuz boyunca ekolojik köprüden fidan dikimine kadar yeşile büyük önem veriyoruz. Projemizin hayata geçtiği 2018 yılından beri her yıl ortalama  milyon fidan dikimi gerçekleştirdik. 2022 yılında ise bu rakam 1 milyon 100 bin fidanı bulacak. Projemizi devredeceğimiz süreye kadar 5 milyon fidan dikimi öngörüyorduk. Ancak biz bu rakamı da aşacak ve KMO olarak geleceğe nefes olacak 6 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Ekolojik dengeyi de gözeterek, bölge ve iklim koşullarına en uygun bitki türleri ile karayolu güzergahımızdaki yerleşim bölgeleri, tünel giriş çıkışları ve işletme alanlarımızda özel peyzajlar uyguluyoruz. İbreli ağaçlardan, yapraklı ağaçlar ve çalı türlerine kadar 40’ın üzerinde farklı bitki türünü toprakla buluştururken, Karbon salınımını etkisini azaltmak için en uygun bitkileri de özenle seçiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Orman Bölge Müdürlüklerimiz ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile ağaçlandırma, rehabilitasyon ve fidan dikime çalışmalarında örnek bir sinerji yakaladık. Kıymetli destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu olarak önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir çevre politikası anlayışımızdan asla taviz vermeden, yeşile ve doğaya katkı sunmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz var. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha yeşil bir Türkiye bırakmak için üzerimize düşen her görevi eksiksiz şekilde yerine getireceğiz.” diye konuştu.

ULAŞIM SEKTÖRÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.