Sertrans’tan Artı İstihdam

Türkiye’nin işsizlik sorunu son açıklanan TÜİK verilerine göre beklentileri aşarak yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye’nin refah seviyesinin çok daha yükseklerde olması gerektiğini belirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, “Daha mutlu ve refah seviyesi daha yüksek bir Türkiye istiyorsak, gençlerimize daha geniş iş olanakları sunmalıyız” dedi.

TÜİK tarafından periyodik olarak açıklanan iş gücü raporuna göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 64 bin kişi artarak 3 milyon 315 bin kişi oldu. 15 – 24 yaş arası işsizlik oranın yüzde 20’ler bandında olduğuna dikkat çeken Hakan Keleş, “İşsizlik sorunuyla başta hükümet olmak üzere devletimiz tüm organlarıyla aktif olarak savaş veriyor. Özel sektör temsilcileri olarak bizler de taşın altına elimizi koyarak ülkemizin bu kanayan yarasına nasıl pansuman oluruz diye düşünüyoruz. Bu bağlamda Sertrans olarak önceliğimiz ülkemizin geleceği olan gençlerimize verdik” dedi.

Gençlere istihdam sağlamak geleceğe yatırım yapmaktır

Sertrans Logistics e- lojistik departmanında yeni mezunların işe alım oranı yüzde 20 iken bu rakam Ar-Ge departmanında yüzde 18 olarak gerçekleşiyor. Özellikle e-lojistik süreçlerinde toplam 250’ye yakın öğrenciye iş imkanı yaratan Sertrans’ta stajyerlerin oranı ise yüzde 20 bandında seyrediyor. Türkiye’nin bir başka sorunu olan kadın istihdamı konusunda da çalışmaları bulunduğunu belirten Hakan Keleş, “Erkek egemen bir sektör olarak bilinen Lojisitk sektörünün bir parçası olmamıza rağmen cinsiyet eşitliği felsefesini bir iş yapış şekli olarak görüyoruz. Bu bağlamda elimizden geldiğince genç çalışanlar için olduğu kadar kadınlar için de artı istihdam yaratma gayretindeyiz. Bugün Sertrans Logistics olarak, kadın çalışma oranı olarak %40’ı yakalamış durumdayız. Ar – Ge departmanımızda bu oran tam yarı yarıya olarak görünüyor. Gelecekte de yarattığımız kadın dostu, genç ve dinamik şirket imajımızı güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kariyer maratonunun daha üniversite birinci sınıftayken başlaması gerektiğini belirten Keleş, gençlere okullarında aktif olmalarını, ilgilerini çeken ya da gelecekte kariyerlerine olumlu katkı sunacağını düşündükleri tüm sosyal kulüplerde aktif görev almaları gerektiğini vurguladı. Keleş, “Gençlerle yaptığımız kariyer konulu sohbetlerde onlara okul hayatları boyunca olabildiğince aktif olmaları ve kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini söylüyoruz. Tabii bu tek başına yeterli olmuyor. İş başvurusunda adyların hepsiyle yüz yüze görüşme şansımız olmuyor. Ön değerlendirme sonrası uygun olması daha muhtemel adayları görüşmeye çağırabiliyoruz. Dolayısıyla, iş aramaya başlayacak gençler öncelikle CV’lerinin içini doldurmaya çalışmalılar. Örneğin, biz Sertrans olarak adaylar arasında eleme yaparken eğer yurt dışı bağlantılı bir pozisyonsa yabancı dil bilgisini öncelikli kriter olarak belirliyoruz. Bunun dışında adayın akademik başarı puanı, öğrencilik hayatında katıldığı yarışmalardan aldığı ödüller, eğitim hayatı boyunca katıldığı seminer ve eğitim programları, stajyerlik deneyimi ve son olarak üniversite hayatı boyunca üye olduğu ve aktif görev aldığı kulüpler ve sosyal sorumluluk projelerini inceliyoruz. Bu kriterleri karşılayan adayları görüşmeye çağırarak yüz yüze görüşmemizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Türkiye’nin kültürel yapısı ve iş hayatının dinamikleri esas alındığında sektörler arası değişikliğin çok olanaklı olmadığını belirten Keleş, bu nedenle gençlerin meslek seçimini çok iyi yapmaları gerektiğini ve yeteneklerini çok iyi tahlil etmeleri gerektiğini vurguladı.

ULAŞIM SEKTÖRÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.