Yüzlerce Kazayı Önledi

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinden Trio Mobil, araç takip çözümleri ile 2017 yılında 5 milyon hız aşım bildirimi ile yüzlerce kazayı önledi.

Şirketlere sunduğu takip ve IoT çözümleri 10.000’in üzerinde şirketin araçlarını takip etmesini sağlayan Trio Mobil, 2017 yılında gönderdiği 5 Milyon hız aşım bildirimi ile araçların daha yavaş gitmesini sağlayarak yüzlerce kazayı önledi.

Trafik.gov.tr’den alınan bilgilere göre, yüksek hızda araç kullanma davranışı, kaza sayısı üzerinde doğrudan doğruya etkide bulunan çok önemli bir trafik ihlalidir. Yasal sınırın düşürülmesi ya da yeni bir yasal sınır belirlenmesi suretiyle hız sınırının değiştirildiği değişik ülkelerde (Güney Afrika, Belçika, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Almanya, ABD ve Yeni Zelanda) yapılan uygulamaların gözden geçirildiği bir tarama çalışması, karayolunda meydana gelen kazalarda %8 ile %40 arasında değişen düşüşler sağlandığını göstermiştir. Ülkemizde de binek araçlarında ve ağır vasıtalarda hız limitlerine uyulması büyük oranda kaza oranlarını azaltmaktadır.

“Trafik Kazalarını Teknoloji İle Önlemek Mümkün”

Trio Mobil’in kendi geliştirdiği araç takip çözümleri ile şoförlerin hız limitlerine uymalarını zorunlu kıldıklarını söyleyen Nevzat Ataklı, şunları aktardı:

“Trafikte istenmeyen olayların teknolojiden faydalanılarak çözülebileceğine inanıyoruz. Sunduğumuz Araç takip sistemleri sayesinde hız limiti aşılması sebebiyle ortaya çıkan kazaların azaltılması mümkün. Hız limiti aşıldığı anda uyarıda bulunan cihazlarımız sayesinde, yüksek hız kaynaklı kazaların da önüne geçilmiş oluyor. Sistemlerimiz radar veya trafik kontrolünden farklı olarak 7 gün 24 saat hız denetimi sağlayabiliyor. Bu sistem şirketlerin verimliliği kadar trafikte seyir halindeki tüm araçların güvenliğini sağlama açısından da eşsiz bir işleve sahip.”

ULAŞIM SEKTÖRÜ

Anahtar Kelime: , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.