IC Çeşme Marina’ya 3. “Green Apple” Ödülü

IC Çeşme Marina, Londra’da gerçekleştirilen “Green Apple” En İyi Çevre Uygulamaları Ödülleri’nden bu yıl da ödülle döndü. Uluslararası Şampiyon seçilen IC Çeşme Marina, Yeşil Elma ödülünün sahibi oldu.

IC İÇTAŞ İnşaat tarafından inşa edilen ve IC Holding ile Camper&Nicholsons Marinas tarafından yönetilen IC Çeşme Marina, uluslararası ödül platformlarında takdir görmeye devam ediyor. Ege’nin en önemli yat limanlarından biri olan IC Çeşme Marina, Londra’da gerçekleştirilen “Green Apple” En İyi Çevre Uygulamaları Ödüllerinde Uluslararası Şampiyon olarak bir kere daha Yeşil Elma ödülünün sahibi oldu.

Londra’da gerçekleştirilen Green Apple Ödül Töreni’nde, Çeşme Marina’nın ödülünü Camper &Nicholsons Marinas Pazarlama Müdürü Laura Harrison kabul etti. IC Çeşme Marina; Çeşme Sahil Güvenlik ve İlçe Tarım işbirliğiyle sürdürmekte olduğu deniz patlıcanı projesiyle, kaçak avlanan 2500’den fazla deniz patlıcanının doğal ortamlarına dönmesine katkı sağlıyor ve aynı zamanda adeta birer organik süpürge görevi gören bu canlıların marina suyu kalitesinin de arttırılmasına imkan tanıyor.

Sualtı canlılarına yaşam alanı sağlıyor

Derin Doğa Dalış Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen Kalamar Yuvası Projesiyle Çeşme Marina, kalamarların doğal yaşam ortamında gelişmesine katkıda bulundu. Ayrıca bir dönüşüm projesi olarak hurda demirlerden resif elde eden Çeşme Marina, Yapay Resif Projesi ile sualtı canlılarına yaşam alanı sağladı. IC Çeşme Marina Genel Müdürü Bora Ergezgin aldıkları ödül ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Green Apple Uluslararası Şampiyonluğu, Çeşme Marina’nın genel anlamda 8’inci, çevre konusunda ise hak kazandığı 3’üncü  ödül. Bu ödül nedeniyle büyük gurur duyuyoruz. Mevcut projelerimiz ile hem marina ziyaretçilerimize hem de tekne sahiplerimize karada ve denizde çevreye karşı duyarlılığımızı aktarmayı, aynı zamanda diğer marinalara örnek olmayı hedefliyoruz. 2022 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız yeni projeler ile sualtı canlılığını arttırarak çevreye fayda sağlamaya devam edeceğiz.”

Green World Elçisi olarak Türkiye’yi temsil edecek

Green Apple Uluslararası Şampiyonluk Ödülüne hak kazanan Çeşme Marina, aynı zamanda Green World Elçisi olarak Türkiye’yi 2022 Green Apple Ödüllerinde de temsil etme hakkı kazandı. Tarihi ve romantik bir liman olan Çeşme Marina, 2010 yılında Marina İşletmeciliği dalında denizcilik sektörünün Oscar’ı kabul edilen Altın Çıpa Ödülünün, 2011 yılında ARKIPARC tarafından “Kentsel Kalite İçin Dialog – Karma Kullanım Ödülü”nün, 2012 yılında İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Yılın Turizm Yatırımcısı” ödülünün ve 2014 yılında Dünya Denizyolu Taşımacılığı “PIANC” tarafından “Jack Nichol – Üstün Tasarım Ödülü”nün sahibi oldu. 2017’deki Yeşil Elma Çevresel En İyi Uygulama Ödülleri’nde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika kıtaları arasında gümüş ödüle hak kazandı ve devamında 2018 yılında ise Zeytinyağı Projesi ile Yeşil Elma Bronz ödülünün sahibi oldu. Son olarak 2020 yılında ACREW tarafından Ege’nin En İyi Süper Yat Marinası ödülüne layık görülen Çeşme Marina; ziyaret etmek ve keyifli zaman geçirmek için mükemmel bir ortam, yatları bağlamak veya kışlamak için ideal bir alan ve Ege’ye açılmak için mükemmel bir liman imkanı sunuyor.

ULAŞIM SEKTÖRÜ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.