Pamukçu: DFDS, Intermodal altyapısıyla kesintisiz çözüm sunuyor

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu, intermodal altyapısıyla DFDS’nin kesintisiz çözüm sunduğunu ifade etti.

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Fuat Pamukçu ile DFDS’deki son gelişmeleri değerlendirdik.

Intermodal altyapısının yanında bir liman operatörü olarak hizmet vermekteyiz

DFDS’yi kısaca okuyucularımıza tanıtır mısınız?

Avrupa’nın en köklü ve en büyük denizcilik şirketlerinden DFDS’in Türkiye’deki faaliyetlerini DFDS Akdeniz İş Birimi olarak yürütüyoruz. 1994 yılında İstanbul’da kurulan ve kurulduğu tarihten itibaren Türkiye’nin en büyük lojistik şirketi olarak sektör liderliğini sürdüren U.N. Ro-Ro şirketini 7 Haziran 2018’de satın alan Danimarka merkezli DFDS’in kuruluşu 1866 yılına dayanıyor. Denizcilik ve lojistik sektörünün lider şirketlerinden DFDS’in çatısı altında DFDS Akdeniz İş Birimi olarak zaman içerisinde yaptığımız gemi ve liman yatırımlarıyla Ro-Ro taşımacılığını geliştirmiş, kara nakliyecilerinin Avrupa’da karşılaştığı geçiş belgesi, sürüş yasakları, yüksek para cezaları gibi problemlerine karşı Avrupa’daki intermodal altyapısını genişleterek Türk ihraç malı taşıyan lojistikçilerin en önemli çözüm ortağı olmuş bir şirketiz. Hali hazırda Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olan, Avrupa’nın en büyük ekonomilerine sahip ülkelerine yapılan kara nakliyesinin yaklaşık yarısını DFDS olarak kurduğumuz altyapı ile Avrupa’ya taşıyoruz. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak Türkiye ve Avrupa arasında sunduğumuz Ro-Ro ve İtalya çıkışlı tren bağlantıları ile kurduğumuz intermodal altyapısının yanında bir liman operatörü olarak hizmet vermekteyiz. Türkiye’de Pendik, İtalya’da ise Trieste Limanı’nda sahip olduğumuz Ro-Ro terminalleriyle müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Tüm bu hizmetlerimizle güçlü bağlantılarımız ve güçlü bir intermodal alt yapımız bulunuyor. Pandemi sürecinde İntermodali kullanan müşterilerimiz de %45 arttı. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak hali hazırda güçlü bağlantılarımız ve intermodal alt yapımız varken, bunun yanı sıra yenilikçi ve maliyet etkin intermodal taşımacılık çözümleri ile mobiliteyi en üst düzeye çıkarmaya çalışan demiryolu operatörü primeRail ile ortak adımlar atıyoruz.  primeRail ile Köln’de hayata geçirdiğimiz yeni ”Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” bu doğrultuda da yeni çözümler üretecek.

DFDS olarak, HSF Lojistik grubuyla soğuk zincirde de büyümeyi hedefliyoruz

DFDS olarak soğuk zincirde HSF Lojistik Grubu’yla bir iş birliği gerçekleştirdiniz. Değerlendirir misiniz?

DFDS olarak globalde imzaladığı yeni anlaşma ile HSF Logistics Group’un %100’ünü satın aldı. HSF Lojistik grubu sıcaklık denetimli tedarik zincirleri işleten et üreticileri ve diğer gıda üreticileri için Avrupa’nın önde gelen soğuk zincir lojistiği sağlayıcılarından biri konumunda.  DFDS olarak, HSF Lojistik grubuyla soğuk zincirde de büyümeyi hedefliyoruz.

2020 DFDS adına nasıl geçti? 2021 hedef, beklenti, öngörü ve yatırımlarınızı aktarır mısınız?

2020 yılı Ocak/Şubat ayları özelinde 2019’a kıyasla güçlü bir sene olarak başladı. Mart ayı ile birlikte pandemi sürecinin başlaması ile dış ticaretimizde görülen yavaşlama işlerimizde ciddi seviyede düşüşe sebep oldu ancak tüm dünyada görülen normalleşme çabaları ile Temmuz/Ağustos aylarında toparlanma süreci başladı diyebiliriz.

Uzaktan Eğitime Destek Kampanyası

Pandemi sürecinde, kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında öğrencilere “Uzaktan Eğitime Destek Kampanyası” başlattık. İhtiyaç sahipleri olan öğrencilere eğitimlerin devamlılığı adına destek verdik. Bununla birlikte koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde 7/24 çalışan Tuzla Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına yakın mesafede bir otelle anlaşma sağlayarak konaklama desteği verdik.

Kadın için Taşıyoruz

2020 yılında DFDS olarak odaklandığımız Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) birlikte iş kadınlarına yönelik başlattığımız “Kadın için Taşıyoruz” kurumsal sosyal sorumluluk projesinde büyük yol aldık. Kadınların iş hayatına katılımını teşvik edip toplumsal hayatta daha fazla katılmalarını teşvik etmek ve yaptıkları ihracata katkıda bulunmak hedefleyen projemize Türkiye’nin farklı illerinden 108 kadın girişimci başvurdu. Proje kapsamında, 50 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerine, girişimci başına iki adet konteyner ile 1 yıl süreyle ücretsiz taşımacılık desteği vereceğiz. 8 kadın girişimcimizin ihracat ürünlerini Avrupa ve Kuzey Afrika’ya taşıdık. Savunma, tekstil, gıda, emaye, mobilya sektörlerinde taşıma gerçekleştirdik. Ürünler, DFDS tarafından Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında ücretsiz taşınacak. Söz konusu proje, gemi ve tren hatlarında geçerli olacak. Projemiz aynı zamanda lojistik sektörü temsilcilerinin de güç birliği yapmasını sağladı. Kadın girişimcilerin ürünleri Mardin’den İzmir’e Türkiye’nin hemen her bölgesinden Avrupa’ya Kuzey Afrika’ya taşınabilecek. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak projemize toplamda 250.000 Euro’luk bir bütçe tahsis ettik. Ürünler, DFDS tarafından Pendik, Yalova ve Mersin kalkışlı taşımacılık ağında ücretsiz taşınmak ile birlikte, söz konusu proje, gemi ve tren hatlarında geçerli olacaktır. Güncel olarak projemize destek veren 24 uluslararası nakliye firması bulunuyor. Kadın İçin Taşıyoruz projesi aynı zamanda lojistik sektörü temsilcilerinin de güç birliği yapmasını sağladı. Projede tamamlayıcı rol üstlenen 24 lojistik şirketi ile Mardin’den İzmir’e Türkiye’nin hemen her bölgesinden kadınların ürünleri, Avrupa’ya taşınabilecek. ABC Lojistik, Alışan Lojistik, ALC Lojistik, Ares Lojistik, BKM Lojistik, Borusan Lojistik, Bulung, Çobantur Boltas, Deneks, Denko Lojistik, Ekol Lojistik, Eyüp Lojistik, Galata Taşımacılık, Globelink, Hellmann, Hüner Lojistik, Mars Lojistik, Reysaş Lojistik, Sağlık Lojistik, Sarp Intermodal, Sultantur, Tetnak, Transtaş, VİP Transport projedeki tamamlayıcı lojistik çözüm ortaklarımız olarak destek veriyor. Projemize talep olduğu sürece kadın girişimcilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.

En iyi tedarikçi konumumuzu koruyacağız

DFDS olarak 2021 yılında beklentimiz 2020’nin 3. ve 4. çeyreğine göre %2 ya da 3 oranında bir büyüme. 2021 hedefimiz, Türkiye ile Avrupa arasındaki birim kargo ticaretinde en iyi tedarikçi konumumuzu korumak yönünde. Sistemimizin sürekli iyileştirilmesi ve müşteri odaklı olmasını sağlamak için mümkün olan en kısa nakliye sürelerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi

Tercih edilmenizdeki nedenler neler oluyor? Müşterilerinize hangi katma değerleri sunuyorsunuz?

Pandemi sürecinde İntermodali kullanan müşterilerimiz de %45 oranında arttı. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak hali hazırda güçlü bağlantılarımız ve intermodal alt yapımız varken,  bunun yanı sıra yenilikçi, çevreci ve maliyet etkin intermodal taşımacılık çözümleri ile mobiliteyi en üst düzeye çıkarmaya çalışan demiryolu operatörü primeRail ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Köln’de DFDS Intermodal GmbH adıyla yeni bir ”Intermodal Taşımacılık Yetkinlik Merkezi” kurmaya karar verdik. Ortaya koyduğumuz işbirliğiyle beraber, 5 Kasım 2020 tarihinde hizmete giren yeni Trieste- Nürnberg hattımızla intermodal taşımacılık faaliyetlerimizi genişletmeye devam ettiğimizi ortaya koyduk. Bu yeni hat, Intermodal yetkinlik merkezinin ve primeRail Gmbh ile ortak girişimin başarılı bir sonucu olarak hizmete girdi. Müşteri portföyümüz ağırlıklı olarak, Avrupa Birliği ile olan dış ticaretimizin gerçekleşmesini sağlayan Türk uluslararası nakliye firmalarımızdır diyebiliriz. Pandemi sürecinde, yaşanan sınır kapısı problemleri ile daha önce gemilerimizle taşıma yapmamış firmalarla da çalışma imkanı bulduk. Sağlamış olduğumuz intermodal bağlantılı kesintisiz servisimiz ile bu sıkıntılı dönemde dahi ülkemizin ihracatı için ne kadar güvenilir ve verimli bir altyapı hizmeti sunduğumuz sanırım bir kez daha kanıtlanmış oldu. Özellikle pandemi sürecinde minimum insan temasıyla ön plana çıkan intermodal alt yapımız tedarik zincirindeki yüklerin insani ihtiyaçların ulaştırılmasına ve ticaretin devamına büyük ölçüde yardımcı oldu. Her geçen gün yatırım yaptığımız intermodal taşımacılık çözümleri müşterilerimizin;  AETR konvansiyonu gereği olan takograf sınırlaması, geçiş belgesi sınırlaması, vize problemleri gibi engelleri kolaylıkla aşarak ihracatımızın sürdürülebilir bir model ile hedef pazarlarımıza ulaştırılmasına katkı sağlamaya devam edecek.

ÖZEL HABER / ULAŞIM SEKTÖRÜ DERGİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.